Segla i Italien under en vecka

Segla i Italien

Pris per person: 17.000 SEK
Välj tågbiljett & färja istället för flyg till samma pris.

Segla i Italien med More Sailing. Spendera en vecka ombord på segelbåt med besättning som skämmer bort dig. I Italien seglar vi från Sardiniens nordöstra kust men når även upp till Korsikas södra udde. Besättningen ombord visar dig den vackra La Maddalena skärgården som ligger mellan Sardinien och Korsika. I La Maddalena skärgårdens turkosa hav får du uppleva fin segling, vacker natur och njuta av fantastisk mat. Du kommer skapa semesterminnen för livet.

Föregående
Nästa

Att segla i Italien

I Italien seglar vi i området mellan Sardinien och Korsika. Eftersom Korsika tillhör Frankrike så seglar vi därav inte bara i Italien under seglingsresan utan även i franska vatten. På Korsikas södra udde ligger Bonifacio, en häpnadsväckande stad som ligger belägen uppe på höga kalkstensklippor, hamnen ligger i en skyddad fjord bakom klipporna. Under våra seglingsresor utgår vi från Sardiniens nordöstra sida och seglar längst Smeraldakusten. Här varvas kritvita stränder med små exklusiva hamnar.

Utanför Smeraldakusten ligger La Maddalena skärgården som består av sju större öar och flera mindre. Skärgården har fått sitt namn efter den största av öarna som heter just La Maddalena. La Maddalena skärgården är en lugn plats med turkosa laguner, klippor i granit och öde öar. Här finns även några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt. Under en veckas segling med More Sailing kommer du få uppleva det bästa Sardinien och Korsika har att erbjuda.

Seglingsresa i Italien, detta ingår:

Resa

Lördag-lördag med resdagar

Flyg

Flyg tur och retur från Malmö, Göteborg eller Stockholm

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till och från båten

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

Segla i Italien med besättning

Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt morgondopp. Under tiden förbereder er värd frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Medan vi seglar till nästa mål hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen. När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till den hamn, vik eller kanske stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni en chans att testa på det lokala köket. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

Kundomdömen om att segla med oss

Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er.

En segling i Italien

Med undantag för de två huvudöarna Maddalena och Caprera, dit det går färja via hamnen i Palau, kan alla andra öar endast nås av privata båtar. Vi seglare är verkligen bortskämda att botanisera bland nya orörda resmål varje dag bland de sju stora och 55 mindre öarna som utgör La Maddalena skärgården.

På obebodda ön Spargi finns orörda stränder som Cala Soraya, bakom doftande buskar av pistasch. Tvärs över sundet Bocche di Bonifacio mellan Sardinien och Korsika finns tre orörda öarna Budelli, Razzoli och Santa Maria. Santa Maria har en restaurang och några enkla hus, vilket är typiskt för detta området.

På andra sidan sundet ligger en gammal medeltida stad, Bonifacio som är den äldsta staden på Korsika. Den pryds har många höga hus längs kullerstensgator i en spektakulär miljö längs klipporna på den vita kalkstenshalvön. Med klippor och det välkända citadellet i bakgrunden finns det även gott om barer och restauranger i hamnen. Håll utkik efter huset där Napoleon tillbringade ett par månader, det ligger på Rue des Empereurs.

Under seglingen tillbaka finns Cala Coticcio, en liten strand belägen på östkusten på ön Caprera, täckt av fin sand och havet är i tusen turkosa nyanser som skyddas av vackra polerade stenar. Den extraordinära skönheten i Cala Coticcio och dess exotiska utseende har gjort att platsen fått smeknamnet Tahiti. Detta är bara ett axplock av platser att uppleva under en segling i Italien med More Sailing – välkommen att boka idag.

Segla i Italien
Bonifacio

Högt upp på en vit kalkstensklippa på Korsikas sydkust ligger den medeltida staden Bonifacio. Bonifacio är åtskild från den italienska ön Sardinien av det  11 kilometer långa sundet Bonifacio, som är uppkallad efter staden. Bonifacio är en favoritdestination under vår seglingsrutt, dels för att det är så annorlunda i Frankrike mot Italien samt att det är en spektakulär hamn. Håll utkik efter huset där Napoleon tillbringade ett par månader när du vandrar på gatorna (Rue des Empereurs). 

La Maddalena
La Maddalena på Sardinien är ett riktigt semesterparadis. Ögruppen, som ligger på den norra sidan av Sardinien är fylld av grönområden, små vikar och vackra sandstränder. I de turkosa haven i skärgården La Maddalena befinner du dig i en annan värld. Det känns inte som Medelhavet här. Det känns som en europeisk version av Karibien. Här finns sju stora öar och 55 små som har några av de vackraste stränderna i Italien.
Segla i Italien, Santa Teresa
Santa Teresa
Santa Teresa Gallura ligger på den norra delen av Sardinien med utsikt över Bonifacio-sundet, som skiljer ön från Korsika. På grund av det korta avståndet till den franska ön, har många av Korsikas invånare sedermera bosatt sig ner i området. Idag är Santa Teresa, som har lite över 400 invånare, en känd badort och sedan 1960-talet har staden varit ett populärt resmål. Staden har lyckats behålla dess ursprungliga charm och är ett mysigt stopp under vår segling.
Segla i Italien
Porto Cervo

Porto Cervo är “huvudstaden” längs Costa Smeralda på Sardinien. Fantastisk utsikt, vackra stränder, läcker mat, gott vin, bra nattliv och solsken året runt är förmånerna Porto Cervo erbjuder sina besökare. Det är utan tvekan en av de mest fantastiska destinationerna i Medelhavet och en av ädelstenarna för en lyxig Sardinien-semester.

Karta segling i Italien

Båtar vi seglar med i Italien

Under våra seglingsresor seglar vi med olika sorters båtar. Vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Segla i Italien på Dufour 56 Exclusive

Dufour 56 är en fantastisk båt byggd av ett franskt varv med italienska designers. Ombord finns fem hytter och tre toaletter. Hytterna är stora och du bor väldigt bekvämt ombord. Båten har dessutom AC och generator. Pris 17 000:- per person.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmingen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Seglingsresa - varför ska du välja det?

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett.

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.
Spela videoklipp
[instagram-feed num=8 cols=4 lightboxcomments=false user=moresailing showcaption=false showheader=false showlikes=false]

Segla i Italien idag!

Personer


Datum Destination Typ av resa Pris Lediga platser

Loading...

Segla i Italien och upplev paradiset på riktigt

Italien har ett flertal spännande och natursköna områden som skapta för segling. I nordöstra delen av landet, mer specifikt den nordöstra Sardinien, så hittar man den bedårande La Maddalena skärgården som erbjuder en vacker natur av sällan skådat slag. Man har även möjlighet till översegling till Frankrike och den södra delen av ön Korsika. Norr om Sicilien så hittar man en grupp av öar med vulkaner som kategoriserar av myndigheter som delvis aktiva, vilka vanligtvis tenderar att lysa under nätterna, vilket är oerhört magiskt och mäktigt, om man aldrig upplevt något liknande förut.

Det Italienska språket

Italiens grafiska position är i Västeuropa, där landet just ut i den vackra Medelhavet. Man har en stor befolkning på mer än 60 miljoner vilka pratar ett ganska utbrett utbud av ett flertal minoritetsspråk vidare till olika former av regionala dialekter. Officiellt språk i just Italien benämns för precis som landet, dvs italienska. Språket används idag av mer än 85 miljoner människor världe över. Själva Italienskan kategoriseras ofta som ett romanspråk och ligger närmast latinskan jämfört med alla andra romersk klinkande språk.

Stövelns (Italiens) yta

Den världsberömda “stöveln” har en landyta på hela 301 338 km² och gräns i norr till Schweiz samt Österrike längs de bedårande Alperna. I nordost så gränsar man till den forna Jugoslaviska republiken Slovenien samt i öst där man har den mytomspunna Adriatiska havet med en maritim gräns mot en annan gammal Jugoslavisk republik, nämligen Kroatien. Italien har även Albanien som maritim gräns. I Nordväst hittar man fransmännen och i väster den vackra Medelhavet.

Slutligen, i söder har man maritim gräns mot Malta samt länderna Nordafrika, i form av Tunisien och Libyen. Landet utgörs av hela Apenninska halvön, den världsberömda Sicilien samt Europas Karibien, nämligen Sardinien. Det finns också ganska många mindre öar som tillhör Italien så som den berömda Capri. Man har även två självständiga stater i form av Vatikanen och San Marino, som fungerar som enklaver inom landet. Medan Campione d’Italia är en liten Italiensk dominerad exklav i landet Schweiz.

När du väljer att segla i Italien så har vi Sardinien som vår utgångspunkt

Vi utgår ifrån Sardinien under våra seglingsresor i Italien. Just Sardinien brukar benämnas för Europas Karibien pga av dess bedårande stränder och kristallklart vatten. Själva ön ligger beläget väster om den Italienska halvön. Den har en yta på 24 090 km² vilket gör den till den näst största ön i Medelhavet efter Sicilien. Ön har cirka 1,65 miljoner invånare och är omgivet av olika mindre öar. Värt att nämna är det faktum att Sardinien utgör en autonom region och har Cagliari som dess huvudstad.

Sardiniens olika öar

Sardinien är fullt av vackra små öar som utgör en populär turistmål just för seglar fantaster. Costa Smeralda, eller Smaragdkusten som den ofta kallas för i folkmun, är egentligen skärgården utanför den populära orten, Portisco. Vidare så har vi Maddalenas skärgård som erbjuder många olika former av olika naturupplevelser samt bedårande stränder, inklusive den världsberömda Spiaggia Rose i Budelli, även känd som den rosa stranden. Du kan även nå ut till den franska delen och ön Korsika som ligger på den andra sidan av själva Bonifaciosundet. Viktigt att understryka ä det faktum att flera av dessa öar är obebodda sam skyddade av lagen eftersom de utgör en del av naturreservatet.

Vin och mat

Italien har alltid varit känt som pizzans och pastans hemland, men man är även känt för dess olika välsmakande viner. De som jobbar på restaurang brukar vara ganska duktiga på att rekommendera olika vinsorter till just maträtten som du väljer att avnjuta. Våga bara fråga om hjälp och de kommer vara mer än villiga att hjälpa dig välja något välsmakande och ljuvligt.

Delikatesser

I Italien så kan du avnjuta en cannoli efter maten vilket är en populär sicilianskt bakverk som smakar gudomligt. Själva namnet härstammar från latinskan, närmare ordet canna, som betyder liten rör.

Gott om olika vinsorter

Den Italienska kulturen främjar just vindrickande som en hälsosam samt även naturlig del av deras matkultur. Detta innebär att man är välkända för att producera ett antal olika vinsmaker. Dessa viner varierar i kvalitet beroende på hur de tillverkas, råvaran som används samt hur lång tid de lagras innan man kan avnjuta de.

Italien och öl

Italienarna kanske inte är kända för just öl när det kommer till alkoholdrycker men faktum är att man producerar en del öl som kan avnjutas. De lokala restaurangerna brukar vara ganska duktiga på att rekommendera olika öl sorter beroende på vilken typ av maträtt som ska avnjutas.

Kan jag lära mig segla i Italien?

Du kan självklart lära dig mer om hur man seglar och alla de olika element som ingår i själva seglingen. Våra exceptionella skeppar samt värdinnor delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter och olika kunskaper. Alla som önskar får testa att vara skeppare och stå vid själva rodret, hissa seglen samt även läsa de olika sjökort som finns tillgängliga.

Vad bör jag packa ner i resväskan för att kunna segla i Italien?

Vad bör jag packa ner i resväskan för att kunna segla i Italien?

Förutom att packa de personliga tillhörigheterna så bör du ta med även myggmedel, solskyddande kräm, UV skyddande solglasögon, kläder för att bada i, en eller flera böcker, hatt eller keps samt tabletter mot åksjuka om du vet att du har lätt för att bli sjösjuk.

Viktigt att påpeka är att eftersom du ensta får en handduk så rekommenderar vi även att packa ner en extra i fall man önskar ha en handduk till sötvatten och den andra till vattnet från havet, dvs den salta. Om du är en fantast av snorkling så bör du även ta med snorkel och cyklop eftersom vi inte tillhandahåller dessa på båten till alla som är med på resan. Sist men inte minst så rekommenderar vi även att packa ner en mjuk väska som går att vika hip och lägga undan när man är väl på båten, eftersom rejäla och hårda väskor inte går att vika, och således tar upp väldigt mycket onödig plats i hytten.

Behöver jag packa ner en flytväst?

Vi har tillgängliga flytvästar på själva båten som som kan användas när man så önskar. Dessa skall användas även om och när skeppare bedömer det vara nödvändigt. Om man önskar en annan modell av flytväst så får man gärna ta med sig en.

Frukost och lunch är inkluderat, men hur är det med middag?

När vi avslutar seglingen varje kväll så kommer vi att lägga till i en förvald hamn eller en populär vik. Vi tar in jollen in till fastlandet när alla klivit av och under tiden så har du möjlighet att utforska flera av de lokala restauranger som alla erbjuder en rikt utbud av mustiga och smaskiga traditionella rätter. Vår personal ombord ger dig gärna tips om restauranger som är värda ett besök samt assisterar vid bokningen av bord.

Vilka uppgifter behöver lämna ut egentligen?

Inför seglingsresor så måste vi ha tillgång till ditt personnummer, ditt passnummer, för- och efternamn samt även vara uppmärksammade huruvida du lider av några former av allergier.

Går det att ladda kameran eller telefonen ombord på båten?

Den ström som tillhandahålls ombord är ganska begränsad men dock så går det alldeles utmärkt att ladda mobilen eller kameran. Dock så är det så att när vi väl är ute till havs så kan du endast ladda med 12v laddar medan när vi väl ligger i hamn så kan du använda de vanliga 220v uttagen.

Måste jag ta med mig sängkläder och handdukar?

När det gäller sängkläder och handdukar för att kunna torka sig efter duschen så tillhandahåller vi en av dessa ombord på båten, per person. Dock så brukar vi rekommendera att man tar med sig några extra av dessa så att man har möjligheten att bada i salt vatten samt kunna duscha utan att få salt på sig.

Går det att segla i Italien och surfa på nätet samtidigt?

Vi erbjuder idag WiFi på våra båtar men dock med varierande kvalité. Detta beror först och främst på var man befinner sig när man försöker koppla upp sig. Dock så är det så att i hamnen så brukar det aldrig vara problem att hitta en bra uppkoppling.

Måste jag packa ner regnställ?

Det är ganska sällan det regnar vid Italiens södra kust. Dock, när det sker så brukar det endast vara korta och varma skurar. En regnställ är kanske överkurs men dock så kan en vattentät jacka vara behövlig om man skulle råka ut för regn gudarna.

När är det rekommenderat att segla i Italien?

Italien har generellt behaglig klimat, speciellt i de södra delarna, året runt. För att nämna ett konkret exempel så kan du exempelvis ofta bada även under oktober och uppleva temperaturer upp till 25 grader, dock i de södra delarna av landet. Med andra ord, att segla i Italien är ett ganska säkert kort när det kommer till behaglig och njutningsbart väder.

Vilken nivå ligger priserna i restaurangerna på?

Ett restaurangbesök i Italien är lite billigare jämfört med en restaurang hemma. För att ge dig ett konkret exempel så brukar en två rätters middag, inklusive öl/vin ligga på ungefär 60 Euro. Med dagens kurs så ligger det på cirka 630 kr. Dock så ska du använda detta som en referenspunkt eftersom priserna kan variera beroende restaurangens klass och läge.

Kan jag lära mig segla i Italien?

Du kan självklart lära dig mer om hur man seglar och alla de olika element som ingår i själva seglingen. Våra exceptionella skeppar samt värdinnor delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter och olika kunskaper. Alla som önskar får testa att vara skeppare och stå vid själva rodret, hissa seglen samt även läsa de olika sjökort som finns tillgängliga.

Vad bör jag packa ner i resväskan för att kunna segla i Italien?

Vad bör jag packa ner i resväskan för att kunna segla i Italien?

Förutom att packa de personliga tillhörigheterna så bör du ta med även myggmedel, solskyddande kräm, UV skyddande solglasögon, kläder för att bada i, en eller flera böcker, hatt eller keps samt tabletter mot åksjuka om du vet att du har lätt för att bli sjösjuk.

Viktigt att påpeka är att eftersom du ensta får en handduk så rekommenderar vi även att packa ner en extra i fall man önskar ha en handduk till sötvatten och den andra till vattnet från havet, dvs den salta. Om du är en fantast av snorkling så bör du även ta med snorkel och cyklop eftersom vi inte tillhandahåller dessa på båten till alla som är med på resan. Sist men inte minst så rekommenderar vi även att packa ner en mjuk väska som går att vika hip och lägga undan när man är väl på båten, eftersom rejäla och hårda väskor inte går att vika, och således tar upp väldigt mycket onödig plats i hytten.

Behöver jag packa ner en flytväst?

Vi har tillgängliga flytvästar på själva båten som som kan användas när man så önskar. Dessa skall användas även om och när skeppare bedömer det vara nödvändigt. Om man önskar en annan modell av flytväst så får man gärna ta med sig en.

Frukost och lunch är inkluderat, men hur är det med middag?

När vi avslutar seglingen varje kväll så kommer vi att lägga till i en förvald hamn eller en populär vik. Vi tar in jollen in till fastlandet när alla klivit av och under tiden så har du möjlighet att utforska flera av de lokala restauranger som alla erbjuder en rikt utbud av mustiga och smaskiga traditionella rätter. Vår personal ombord ger dig gärna tips om restauranger som är värda ett besök samt assisterar vid bokningen av bord.

Vilka uppgifter behöver lämna ut egentligen?

Inför seglingsresor så måste vi ha tillgång till ditt personnummer, ditt passnummer, för- och efternamn samt även vara uppmärksammade huruvida du lider av några former av allergier.

Går det att ladda kameran eller telefonen ombord på båten?

Den ström som tillhandahålls ombord är ganska begränsad men dock så går det alldeles utmärkt att ladda mobilen eller kameran. Dock så är det så att när vi väl är ute till havs så kan du endast ladda med 12v laddar medan när vi väl ligger i hamn så kan du använda de vanliga 220v uttagen.

Måste jag ta med mig sängkläder och handdukar?

När det gäller sängkläder och handdukar för att kunna torka sig efter duschen så tillhandahåller vi en av dessa ombord på båten, per person. Dock så brukar vi rekommendera att man tar med sig några extra av dessa så att man har möjligheten att bada i salt vatten samt kunna duscha utan att få salt på sig.

Går det att segla i Italien och surfa på nätet samtidigt?

Vi erbjuder idag WiFi på våra båtar men dock med varierande kvalité. Detta beror först och främst på var man befinner sig när man försöker koppla upp sig. Dock så är det så att i hamnen så brukar det aldrig vara problem att hitta en bra uppkoppling.

Måste jag packa ner regnställ?

Det är ganska sällan det regnar vid Italiens södra kust. Dock, när det sker så brukar det endast vara korta och varma skurar. En regnställ är kanske överkurs men dock så kan en vattentät jacka vara behövlig om man skulle råka ut för regn gudarna.

När är det rekommenderat att segla i Italien?

Italien har generellt behaglig klimat, speciellt i de södra delarna, året runt. För att nämna ett konkret exempel så kan du exempelvis ofta bada även under oktober och uppleva temperaturer upp till 25 grader, dock i de södra delarna av landet. Med andra ord, att segla i Italien är ett ganska säkert kort när det kommer till behaglig och njutningsbart väder.

Vilken nivå ligger priserna i restaurangerna på?

Ett restaurangbesök i Italien är lite billigare jämfört med en restaurang hemma. För att ge dig ett konkret exempel så brukar en två rätters middag, inklusive öl/vin ligga på ungefär 60 Euro. Med dagens kurs så ligger det på cirka 630 kr. Dock så ska du använda detta som en referenspunkt eftersom priserna kan variera beroende restaurangens klass och läge.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@strativ-support.com