Norska tidningen Sailas skriver om More 40

More Boats med 40-foter

More Sailing er et svensk charterselskap som startet verft. På messen i Göteborg som starter til helgen blir planene for en ny modell lansert.

I høst lanserte More Boats More 55, en rask seilbåt bygget for å krysse Atlanterhavet med betalt mannskap. Første båten deltok også i ARC: Ideen bak båten var å skape en båt som kan brukes i Karibia om vinteren og i Middelhavet om sommeren, og tåle denne forflytningen.

Erstatter Salona 38

More Sailing har en flåte Salona 38 som brukes til charterseilere som vil seile regatta. Charteropratøren holder et proft opplegg med dyktige instruktører. Meningen er å utvikle seg som regattaseiler, samtidig oppleve Kroatia.
Nå skal de 14 Salona 38 byttes ut med More 40, en nyutviklet båt.
More 40 skal settes i produksjon mot slutten av året, og være seilingsklar for 2017 sesongen.
More 40 blir akkurat som More 55, en båt bygget i høy kvalitet, med en lett konstruksjon. Det blir en sporty båt som både er morsom å seile og rask, forteller sjefen for More Sailing, Einar Halldin i en pressemelding.

Kjøp for utleie

More 40 er konstruert av Cossutti Yacht Design som også står bak 55-foteren, men også nye Salona 380 som skal være seilklar i løpet av våren.
More 40 får et moderne skrog, men også et rommelig innredning. Den har tre lugarer og to bad, noe som er unikt på en performancebåt i denne størrelsen.
Prisen er ikke kjent. More Sailing har leieavtaler med båteiere, og gir inntektsgarantier. Dette gir en mulighet for en annerledes måte å finansiere båtkjøpet på.
– Opplegget gjør det mulig å eie en båt, samtidig som det gir en god avkastning. En modell ab More 40 vil bli vist på messen i Göteborg, sier Einar Halldin.