Köp en segelbåt för uthyrning

Köp segelbåt

Idén är enkel, du köper en segelbåt och använder den under din semester. Resten av veckorna under säsongen hyrs din segelbåt ut och du får goda intäkter från uthyrningen.
Föregående
Nästa

Antingen betalar du 100% och får god avkastning varje år eller betala 40% av båten, resterande finansieras då av hyresintäkter.

Enkelt båtägande

Köp en båt för uthyrning i Kroatien, Grekland eller Karibien. Med båtköp av More Sailing kommer din båt endast seglas av vår professionella personal och med skandinaviska gäster under våra seglingsresor. Det ger lägre slitage och bättre hyresinkomster. Du kan välja att betala 100% och få god avkastning varje år eller så betalar endast 40% av båtens pris, du seglar din båt två veckor varje sommar och efter fem-sju år är båten din.

Köp segelbåt som en investering

Att köpa en båt och lägga den i charterverksamhet är en bra investering eftersom uthyrningen genererar god ersättning. Det är samtidigt ett bekvämt och enkelt båtägande där vår personal sköter allt underhåll av båten. Du njuter av din båt de veckor du använder den och behöver inte tänka på något annat.

En investering i en charterbåt är ett enkelt och bekymmerslöst båtägande, samtidigt som det är en bra investering. För att dina hyresintäkter skall bli så bra som möjligt är det viktigt att du väljer en båt av god kvalité, med rätt utrustning, så att marknaden vill hyra din båt. Samtidigt skall båten passa dina önskemål och drömmar. Drömmer du om att segla runt jorden eller vill du köpa båt för att det är en bra investering?

Begränsat antal båtar

Antalet båtar vi säljer per säsong är begränsat för att vi skall kunna hyra ut din båt med god beläggning vilket ger bra hyresintäkter. Vår stora erfarenhet av underhåll, reparationer och service av båtar gör att du som båtägare kan vara säker på att din båt kommer att vara i utmärkt kondition och skick.

Du äger din båt, på riktigt

Vi har inga konstiga pant- eller inlåningsavtal, du äger båten på riktigt. Din segelbåt behöver ägas genom ett bolag när den skall hyras ut. Många väljer att starta ett kroatiskt eller karibiskt aktiebolag, men det går även att äga din båt direkt via ett svenskt aktiebolag. Det är enkelt att starta ett aktiebolag i Kroatien och vi hjälper dig gärna med detta.

Fördelar med att äga båten genom bolag

Det är många fördelar med att äga båten genom eget bolag, största fördelen är att du är juridisk ägare av båten, så oavsett vad som händer äger du din båt på riktigt. I ditt bolag behöver du inte betala moms på båten, bolaget lyfter momsen, eftersom båten används i företagets uthyrningsverksamhet. Du kan äga aktierna i det utländska bolaget som privatperson, eller genom ett svenskt aktiebolag.

För oss är det viktigt att du som båtköpare känner att du har full kontroll på din båt och ditt båtköp. Vi uppdaterar serviceboken som berättar när alla reparationer och övrig service är gjord på din båt. I slutet av varje säsong, i samband med att vi betalar ut dina hyresintäkter, får du en sammanställning av allt. Det är du som äger båten i ditt företag, med full insyn i all service, uthyrning och reparationer som sker.

Båten köps och ägs i ett bolag som du äger. Båten är momsfri i bolaget.
Segla i Kroatien

Dufour 530

  • Båtens pris med utrustning: 520 000€ ex moms.
  • Betala 100% och få cirka 12-14% avkastning varje år.
  • Betala 40% och låt hyresintäkterna finansiera resten under 6-7 år. 
  • Två ägarveckor ingår varje år.
  • Möjlighet till dubbla säsonger, sommaren i Kroatien och vintern i Karibien vilket ger mer hyresintäkter än exempelkalkylen.

Lagoon 42

  • Båtens pris med utrustning: 500 000€ ex moms.
  • Betala 100% och få cirka 12-14% avkastning varje år.
  • Betala 40% och låt hyresintäkterna finansiera resten under 6-7 år. 
  • Två ägarveckor ingår varje år.
 
Din båt seglas alltid med besättning, vilket ger lägre slitage.

Allt ingår, du seglar

Det som är unikt med att köpa en båt genom More Sailing är att din båt nästan alltid kommer att seglas av vår duktiga personal under våra seglingsresor. Besättningen ombord är utbildade att sköta om din båt på bästa sätt. När all uthyrning sker med skeppare ger det lägre slitage på din båt.

Köp segelbåt genom More Sailing

Vi anger alltid priser som omfattar hela investeringen, alltså en båt färdig för uthyrning. All utrustning är inkluderad, även sjösättning och charterutrustning som porslin, bestick och sängkläder. I kalkylen ingår självklart försäkring med fullt försäkringsskydd som täcker alla typer av skador och även förlorad charterinkomst på grund av större skada som tar längre tid att reparera. Varje hyrestagare erlägger en deposition som är lika stor som självrisken för försäkringen, så om någon skada sker under uthyrning täcks det av självrisken.

Uthyrningskalkyl och exempelkalkyl

När vi gör en uthyrningskalkyl är siffrorna baserade på vår erfarenhet av de senaste 10 åren i av att arrangera seglingsresor. Här på sidan hittar du flera exempel, kontakta oss gärna för att få en uppdaterad offert med uthyrningskalkyl. Vi har fler båtar till försäljning än de du ser här på hemsidan, och vi kan gärna ta fram en offert och uthyrningskalkyl på just din drömbåt.

Utöver intäkterna som du ser i kalkylerna, har du fria ägarveckor ombord på din båt. Som standard ingår två veckor, varav en är under högsäsong och två under lågsäsong. Du kan ta ut veckorna ombord på din båt i Kroatien, Grekland Italien eller Karibien, eller byta dem mot veckor ombord på andra båtar i destinationer över hela världen.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Kontakta Einar Halldin
0735 – 350 333
einar@strativ-support.com