Atlantbloggen: Las Palmas

17/11  Position: 28°7´24”N 15°25´30” W

Efter drygt 4 dygn med öppet vatten kan vi skönja Las Palmas i horisonten, den första stora milstolpen på vår resa. Förhållandena är riktigt bra, vi håller stadiga 10 knop med gennakern rakt mot målet. Besättningen är otroligt förväntansfull, vi ser fram emot att träffa gänget som ska med över Atlanten och få vila ut några dagar.

Oj oj oj vad båtar! Mitt i Las Palmas annars hektiska industrihamn med oljetankers, färjor och oljeriggar så hittar vi marinan Muelle Deportivo. Jag har aldrig sett så mycket segelbåtar på ett och samma ställe, det måste var 200-300 stycken, alla med sina flaggspel uppe, solpaneler och vindgeneratorer. Vi har anlänt till segelbåtsmekkat som bitna seglingsdyrkare vallfärdar till för att förbereda sin resa över Atlanten.

Einar från More Sailing välkomnar oss på piren in till marinan och vårt crew, Mikael, Mikael, Magnus, Conny, Jonathan och Johan är väldigt glada att se oss när vi lägger till. Killarna stormar upp båten, nyfikna på sin nya bostad de närmsta veckorna. Det är som att släppa in barn i en leksaksaffär, ögonen riktigt gnistrar när de får känna på vinscharna och skoten. Jag får en känsla av att detta kommer bli riktigt, riktigt bra. Vi hamnar på ”big boat” bryggan, More55an är nykomling och intresset är stort. Många pekar, tittar och kommer fram och frågar vad det är för nytt spännande tillskott More Boats har att bidra med till regattan.

Medelhavsgänget, Annika och Peter är ledsna för att de ska hoppa av, det skulle väldigt gärna försätta med oss och vi skulle vilja ha dem kvar. Vi tackar dem för en fantastisk segling genom medelhavet och önskar dem en god hemresa till Sverige. Vi avslutar dagen tillsammans med ett välförtjänt restaurangbesök. Stämningen är otroligt god, detta är början på det stora äventyret.

Mathias

(Foto av: Mathias Edberg)